Un Centru Comunitar de Sănătate Mintală a fost deschis la Cahul

Un Centru Comunitar de Sănătate Mintală a fost deschis la Cahul

La Cahul, a avut loc deschiderea oficială a Centrului Comunitar de Sănătate Mintală, care utilizează metodologia FACT. Centrul a fost deschis în cadrul proiectului „Suport pentru Reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”, desfășurat în patru raioane-pilot: Cimișlia, Cahul,  în Orhei și Soroca.

Centrul Comunitar de Sănătate Mintală din Cahul aplică metodologia de tratament Flexibil Asertiv Comunitar (FACT), în cadrul Reformei serviciilor de sănătate mintală în Moldova. Centrul este dotat asemenea centrelor comunitare de sănătate mintală din Olanda.

În cadrul Centrului își desfășoară activitatea un psiholog, trei psihiatri, trei asistente medicale și un asistent social.

În raionul Cahul sunt la evidență 2.325 de beneficiari, dintre care 1.077 cu retard mintal și 363 de schizofrenie și tulburări delirante.

Proiectul „Suport pentru Reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” este implementat de Institutul de Sănătate Mintală și Adicții TRIMBOS din Olanda, cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare. Proiectul va fi implementat până în 2018. 

18 decembrie, 2015