Locuințele protejate din Bălți remarcate într-un Raport ONU

Locuințele protejate din Bălți remarcate într-un Raport ONU

Raportorul Special al ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, Catalina Devandas Aguilar, a remarcat practicile pozitive ale locuințelor protejate din Bălți în Raportul cu privire la implementarea drepturilor persoanelor cu dizabilități în Moldova.

Într-un comunicat al Oficiului Înaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului din Chișinău, care citează raportul Catalinei Devandas Aguilar, se menționează satisfacția locatarilor vizavi de acest serviciu de suport.

„Catalina Devandas Aguilar s-a întâlnit cu locatarii locuințelor protejate, doi dintre care au fost instituționalizați anterior. Locuitorii s-au declarat mulțumiți de programul de locuințe protejate, deoarece a permite să trăiască independent și să ia decizii proprii în viața cotidiană”, se menționează în comunicat.

La Bălți, funcționează patru locuințe protejate. Acestea au fost deschise de Asociația SOMATO cu suportul unor donatori internaționali.

Raportorul Special al ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, Catalina Devandas Aguilar, a efectuat o vizită de documentare în Moldova în perioada 10-17 septembrie 2015.

17 martie, 2016