La Soroca, a fost deschis un nou Centru Comunitar de Sănătate Mintală

La Soroca, a fost deschis un nou Centru Comunitar de Sănătate Mintală

Specialiștii din cadrul Centrului Comunitar de Sănătate Mintală din Soroca utilizează cea mai eficientă metodologie de tratament la nivel mondial, pentru care au fost instruiți în Olanda și Elveția.

Centrul deschis la Soroca este cel de-al patrulea și, totodată, ultimul inaugurat în acest an, care aplică metodologia de tratament Flexibil Asertiv Comunitar (FACT), în cadrul Reformei serviciilor de sănătate mintală în Moldova.

Acest Centru, care este amplasat în incinta Centrului de Sănătate Soroca, include cabinete de psihiatrie și psihologie, precum și un salon de terapie ocupațională, asemenea centrelor comunitare de sănătate mintală din Olanda.

În cadrul Centrului Comunitar de Sănătate Mintală își desfășoară activitatea un psihiatru, un psiholog, trei asistente medicale și o asistentă socială.

În raionul Soroca sunt la evidență 2.467 de beneficiari, dintre care 1.053 cu tulburări mintale organice precum demență, epilepsie și tulburări posttraumatice, iar 970 cu retard mintal.

Proiectul „Suport pentru Reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova” este implementat de Institutul de Sănătate Mintală și Adicții TRIMBOS din Olanda, cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.

23 decembrie, 2015