Conferința Internațională ABA va avea loc, în premieră, la Chișinău

Conferința Internațională ABA va avea loc, în premieră, la Chișinău

Conferința Internațională ABA (ICABAC2019), care va avea loc la Chișinău pe 5 și 6 aprilie 2019, șapte lectori din SUA, Marea Britanie, Italia, Rusia și România vor susține o serie de comunicări.

Conferința Internațională ABA este destinată psihologilor, pedagogilor, medicilor, studenților, părinților și tuturor celor interesați de Analiza Comportamentală Aplicată. Este primul eveniment de asemenea anvergură organizat la Chișinău. Scopul acestei conferințe este de a aduce noutăți în acest domeniu specialiștilor moldoveni, dar și a demonstra necesitatea validării ABA la nivel de Republică.

Neil Martin, Lorenzo Todone, Ecaterina Zhestkova, Alexandru Tarasov, Maurizio Brighenti, Bruno Sales, Alina Bobârnac – sunt câțiva dintre lectorii care vor face prezentări.

Dr. Jana Chihai, psihiatru și psihoterapeut, este vorbitorul care va reprezenta Republica Moldova la ICABAC2019. Tema Janei Chihai va fi „Cercetări privind autismul și tulburări genetice rare în Moldova”. Cercetarea se va concentra pe analiza stării legislative actuale privind acoperirea și stabilirea serviciilor sociale și de sănătate pentru copiii cu tulburări genetice; raportul societății civile vizând statisticile privind autismul din Moldova; studiul privind problemele sociale și nevoile serviciilor pentru părinții copiilor cu ASD și tinerii cu autism.

Jana Chihai este președinta Societății Naționale de Psihiatri, Narcologi, psihoterapeuți și psihologi clinici. Este profesor asociat la Departamentul de Psihiatrie al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău, senior consultant în sănătatea mintală la Institutul Trimbos Moldova, proiectul MENSANA. A studiat medicina și psihiatria, a primit specializare psihoterapeutica la Școala Europeană de Psihoterapie, Socio-și Somatoanalază la Strasbourg, Franța și Asociația de Psihoterapie Integrativa și Psihologie Clinică, Iasi, Romania. A absolvit cursurile de masterat în sănătatea mintală publică, politică și servicii în cadrul Universității medicale de la Nova din Lisabona, Portugalia, și a făcut master în domeniul cercetării socio-economice în domeniul sănătății mintale de la Universitatea Berkley din California.

Detalii despre conferință și taxele de participare – AICI.

3 martie, 2019